Τιμητική εκδήλωση συνταξιοδοτηθέντων εκπαιδευτικών Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010 00:00
«Τιμητική εκδήλωση  συνταξιοδοτηθέντων  Εκπαιδευτικών  τριετία 2007,2008&2009».


Η  Νομαρχιακή  Αυτοδιοίκηση  Αχαΐας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιήσουν  την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010 και ώρα 08:00 μ.μ στον Πολυχώρο «Πολιτεία» (Ακτή Δυμαίων 84 - Πάτρα), τιμητική εκδήλωση για τους συνταξιοδοτηθέντες Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, της τελευταίας τριετία 2007,2008 & 2009.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από τη Χορωδία Επτανησίων Πάτρας με τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοϊζου κ.α.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                                                       Πάτρα 09 / 06 /2010 
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΧΑΪΑΣ                                                                                    
● ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημήτρης Κατσικόπουλος
«H Noμαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανέλαβε την πρωτοβουλία να τιμήσει τους εκπαιδευτικούς του Νομού μας που συνταξιοδοτήθηκαν την τελευταία τριετία, ως ένα ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς τους και της πολυετούς παρουσίας τους στο χώρο της εκπαίδευσης.
Η εκδήλωση που διοργανώνουμε την Παρασκευή στοχεύει στην απόδοση, εκ μέρους μας, σεβασμού και αγάπης προς όλους εκείνους που επί χρόνια πρόσφεραν στη διάπλαση χαρακτήρων, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στη δημιουργία οραμάτων και προσδοκιών.
Ο ρόλος των εκπαιδευτικών είναι πολύ σημαντικός καθώς προσφέρουν τα εφόδια της γνώσης, αναπτύσσουν τις ικανότητες και παραδίδουν στο κοινωνικό σύνολο τους αυριανούς πολίτες.
Κάθε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα είναι οι δάσκαλοί του. Το κύρος που αποκτά στη διάρκεια των χρόνων οφείλεται στο έργο που παρουσιάζει το διδακτικό του προσωπικό μέσα από τη μεταλαμπάδευση της γνώσης, της σοφίας και της πείρας του.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται για να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους αυτούς που πάλεψαν με τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος και παρέδωσαν άτομα ικανά να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας.
Δυστυχώς, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων μας δεν μπορούμε να επεκταθούμε στην απόδοση τιμής και σε συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς παλαιοτέρων ετών, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το έργο τους και δεν τους ευχαριστούμε για όσα μας έχουν προσφέρει.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί θυσίασαν στιγμές από τη ζωή τους προκειμένου να επιτύχουν στην αποστολή τους, να αναδείξουν την ελληνική παράδοση και να συνεχίσουν την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά.
Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί έχει σκοπό να ανταμείψει τους εκπαιδευτικούς γι’ αυτές τις θυσίες και να δείξει ένα ελάχιστο δείγμα της ευγνωμοσύνης μας προς αυτούς.
Καλούμε λοιπόν, όλη την πατραϊκή κοινωνία να αγκαλιάσει την εκδήλωση και με την παρουσία της να αποδώσει την τιμή που πρέπει στους εκπαιδευτικούς της».

Γιάννης Ταπεινός
«Μεθαύριο, την Παρασκευή, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας, όλοι μας,  τιμάμε έναν από τους βασικότερους  πυλώνες της εκπαίδευσης, της κοινωνίας μας…τους ίδιους του εκπαιδευτικούς.
Αυτούς που με καρτερία και υπομονετικότητα ασχολούνται με ότι πολυτιμότερο έχει η χώρα μας…τα νιάτα της…τα παιδιά μας.    
Οι όροι Σχολείο και Μάθηση δεν νοούνται χωρίς να λάβουμε υπόψη τον  ρόλο του εκπαιδευτικού.
Η μάθηση δεν δύναται να επιτευχθεί χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτικού μέσα στην τάξη, όσο και αν εξελίσσεται η τεχνολογία, όσο και αν διατυπώνονται νέες θεωρίες, όσο  και αν εφαρμόζονται νέες μέθοδοι διδασκαλίας.
Ο πιο βασικός και δυναμικός παράγοντας είναι ο  εκπαιδευτικός, ο οποίος με την επιστημονική του συγκρότηση, το πάθος και το μεράκι του, ενημερώνεται, αξιολογεί δυναμικά την τρέχουσα πραγματικότητα και υιοθετεί τρόπους πρακτικής βελτίωσής της, προκειμένου να επηρεάσει θετικά, όχι μόνο τη μάθηση και αγωγή του μαθητή, αλλά και τη μελλοντική του εξέλιξη και πορεία.
Αυτόν τιμάμε!!!
Η ευγνωμοσύνη της κοινωνίας στον Εκπαιδευτικό κόσμο είναι έκδηλη και άμεση και εκφράζεται στις συναντήσεις του καθενός μας, με τους δασκάλους και καθηγητές, τους δικούς του και των παιδιών του.
Είναι μια  διαρκής  αναγνώριση των προσπαθειών τους , από  όλους μας  γονείς και μαθητές, ισόβια.
Στις 11 του μήνα τιμάμε το ήθος, το ύφος, την εγκράτεια, την ορθότητα, το ακέραιο του χαρακτήρα, την ακοστολόγητη προσφορά προς το γενικό σύνολο, την υπομονή, την υπερπροσπάθεια.
Τιμάμε όλα εκείνα τα εμφανή και αφανή χαρακτηριστικά του σωστού εκπαιδευτικού.
Είναι η ελάχιστη απόδοση τιμής, από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ένα τεράστιο έργο που διαρκεί αιώνες τώρα στην χώρα μας και την κατέστησε φωτεινό παράδειγμα, στα πέρατα της οικουμένης».


prosklekp


 

afisaekp

 


 

img_0990


Φωτογραφίες Εκδήλωσης

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

foto6

foto7

foto8